30.05.2024
Britt-Synnøve Johansen

Denne kvelden får vi besøk av Britt-Synnøve Johansen som i fjor høst gav ut albumet "MØRK SALONG" til veldig fine anmeldelser. I løpet av de siste 20 årene har hun sunget og gitt ut Edith Piaf’s udødelige sanger oversatt til egen karmøydialekt. Hun har også sunget annen dramatisk musikk på egen dialekt: Argentinsk tango produsert av Janove Ottesen, sigøynermusikk med Gjertruds Sigøynerorkester og skummel, spellemannsprisnominert barnemusikk med «Skakke sanger».

Men hele tiden har hun lett etter noen som kunne skrive nye sanger inspirert av den franske chanson-tradisjonen. Sterke, vare, vakre og tidløse melodier som kunne stå til Johansens egne tekster. Tekster fulle av liv, kjærlighet, melankoli og dramatikk. Musikk som kunne stå til hennes stemme, spenne fra det helt sarte til vokalmessige eksplosjoner.

Så møtte hun Ragnvald Wernøe, komponist, arrangør og musiker fra Bergen. Wernøe har skrevet musikken, Johansen tekstene. Sammen har de komponert albumet "MØRK SALONG" med helt nye, norske sanger – men med klare referanser til tidløs, fransk musikk. Britt-Synnøve mener bestemt at det er kortere vei fra Champs-Elysee i Paris til Storhaug i Stavanger enn det kartet påstår. For ikke å snakke om til Austrått i Sandnes! Det tenker hun å overbevise publikum om denne kvelden, både gjennom sine egne sanger og oversatte, franske tradisjonelle chansons.

Tett på publikum-formatet er det beste Britt-Synnøve vet, og hun gleder seg veldig til å dele noen helt nyskrevne sanger med de som tar turen til Hinna Residence denne kvelden.

Piano: Petru Popa

Lytt til Mørk salong her: https://open.spotify.com/album/57QaTBZiX1eAt1dW0OMMcM?si=aNPT3NWoRQmlHsLtGaY7mg

Foto: Håkon Nordvik

04.04.2024
elle melle - Solokonsert

elle melle består av Odd Erik Ognedal, Svein Hyttebakk og Jon Konrad Strøm. Bandet ga ut sitt debutalbum i 1996, mottok Prøysen-prisen i 2000 og ble nominert til Edvard-prisen i 2001. Bandet har godt over 6 millioner Spotify-streams, og i over 25 år har sanger fra deres 8 studioalbum strømmet ut av radioer over hele landet.
De fleste vil dra kjensel på låter som Frokost På Kafe, Ikkje Vekk Meg Når Du Går, På Denne Tiå Her I Fjor, Du Sko Vært Her Nå, Ser Du Då At Eg E Din, og ikke minst den umiddelbare klassikeren Himmelhøge Sti.

Denne gangen kommer trioens frontmann Odd Erik Ognedal alene, og han gleder seg til å spille for nye og gamle fans under intimkonserten på Hinna Residence!"

Foto: Robert Svensen

25.01.2024
Hege Kristin Kjærvoll og Roy André Skulstad

Hege Kristin Kjærvoll og Roy-André Skulstad er en duo som har spilt sammen i små og store anledninger. De høster lovord i enhver sammenheng, og tilpasser repertoaret til hvert lokale og dets unike publikum. Vi har hatt gleden av å ha dem hos oss en gang tidligere, men nå kommer de igjen. Blant det som virkelig går til hjertene på publikum er deres tolkninger og sanger som Eva Cassidy framførte. Høsten 2021 fikk de sågar Dan Cassidy, Evas bror med seg på tre konserter. Hege Kristin sin stemmeprakt er en fryd for øret, og hun trollbinder publikum som klassisk sangerinne såvel som rocker i sitt eget band Infinitum. Du har garantert hørt henne i en kirke et sted, på en konsertscene eller muligens syngende mellom reolene i butikken? Hun er kjent for sin formidling og enorme spenn i sjangre. Denne dama synger det meste med en enkelhet som overgår de fleste. Roy-André spiller ikke bare på gitaren, han musiserer. Fra tidlig morgen til sene kveld er gitaren og musikken i fokus. Og han elsker det! Noe som har satt spor rundt om i miljøet ettersom han nå drar land og strand rundt på oppdrag for fornøyde kunder og en større og større publikumsskare. Og hvis du husker det lokale Straight Ahead (Dire Straits Tribute bandet), så var det altså Roy-André som stod på scenen som frontfiguren Mark Knopfler med både stemme og gitar. Kveldens program byr på litt forskjellig, både fra Eva Cassidy sin verden, men også fra andre sjangre og andre epoker.

16.11.2023
Velan

«En artist av den typen som jeg unner all mulig suksess, men egentlig vil ha for meg selv.»
Musikkjournalist Geir Flatøe, Stavanger Aftenblad

Velan var en av de første artistene som spilte hos oss, og vi gleder oss en hel haug til å høre ham igjen! Han er en dyktig, ærlig og åpen visekunstner med glimt i øyet og musikk som varmer og setter spor. Tekstene på sandnesdialekt er ærlige og poetiske, med rom for tolkning. Velan har god kontakt med sitt publikum, og vi kan forvente oss en akustisk, lun og nær musikalsk aften. Han er rå på gitar, og hans evne til formidling og tilstedeværelse grenser til det unike. Sissel Næsheim, med sin nydelige koring, gjør dette til en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

I ’21 og ’22 ga han ut sine to første album, og begge fikk varm omtale i Aftenbladet. I ‘21 fikk Velan stipend av Tekstforfatterfondet for arbeidet med hans tredje soloalbum, «Vennskabsdepartementet», som er tilgjengelig på strømmetjenester fra 6. oktober ‘23. Albumet kan allerede kjøpes på CD, og det er det friskeste vi har hørt fra Velan så langt. De nære og gode tekstene står fremdeles i sentrum, og i all hovedsak er det melodiøs visesang, men vi får også bli kjent med en råere side av artisten. Kontrastene er større, og han
eksperimenterer mer både tekstlig og musikalsk.

14.09.2023
Mari Hauge og Bjor Bohne

Mari Hauge er artist og låtskriver fra Stavanger. 12. mai slapp hun albumet Sant at me fantes, og hun gjør i den forbindelse en akustisk huskonsertturné. Med et særegent, ærlig og personlig uttrykk spiller hun melodiøs gitarbasert visepop, med tekster på norsk. Fra scenen leverer hun ekte og sterke musikalske prestasjoner, formidlet med humor og varme. Til denne akustiske huskonserten har hun med seg Bjor Bohne (gitar) og lover en nær og varm konsert.

26.01.2023
Hege Kristin Kjærvoll og Roy-André Skulstad

Hege Kristin Kjærvoll og Roy-André Skulstad er en duo som har spilt sammen i små og store anledninger. De høster lovord i enhver sammenheng, og tilpasser repertoaret til hvert lokale og dets unike publikum.
Blant det som virkelig går til hjertene på publikum er deres tolkninger og sanger som Eva Cassidy framførte. Høsten 2021 fikk de sågar Dan Cassidy, Evas bror med seg på tre konserter.
Hege Kristin sin stemmeprakt er en fryd for øret, og hun trollbinder publikum som klassisk sangerinne såvel som rocker i sitt eget band Infinitum. Du har garantert hørt henne i en kirke et sted, på en konsertscene eller muligens syngende mellom reolene i butikken? Hun er kjent for sin formidling og enorme spenn i sjangre. Denne dama synger det meste med en enkelhet som overgår de fleste.
Roy-André spiller ikke bare på gitaren, han musiserer. Fra tidlig morgen til sene kveld er gitaren og musikken i fokus. Og han elsker det! Noe som har satt spor rundt om i miljøet ettersom han nå drar land og strand rundt på oppdrag for fornøyde kunder og en større og større publikumsskare. Og hvis du husker det lokale Straight Ahead (Dire Straits Tribute bandet), så var det altså Roy-André som stod på scenen som frontfiguren Mark Knopfler med både stemme og gitar.
Vi gleder oss veldig til å ta turen til Hinna Residence. Det blir en helt unik opplevelse for oss begge å synge hjemme i stua til ekteparet Hinna!
Kveldens program byr på litt forskjellig, både fra Eva Cassidy sin verden, men også fra andre sjangre og andre epoker.

01.12.2022
Kjell Inge Torgersen

KJELL INGE TORGERSEN er kjent for sin særegne stemme og har over tid bygd opp en rikholdig katalog innen pop- og visesjangeren med gode, norske tekster. Mest kjent er kanskje hans gjendiktinger, deriblant av Sting til nynorsk, men selv har han også hatt mange egenskrevne sanger ABC-listet på radio, deriblant «Eg fant ein ring», «Samme sol» og «Stjernenatt». En gang i tiden vant han tilmed storsatsingen «Stjerner i Sikte» på TV2 og kom på 3. plass i Amsterdam. Hos oss får du Kjell Inge i en intim forestilling, ene og alene, med gode tekster, god musikk, gode historier – og hygge på høyt nivå. Les mer på: www.kjellingetorgersen.no

29.09.2022
Davidsen/Hope

Davidsen/Hope er en duo fra Stavanger, bestående av artist Inger Lise Hope og gitarist og vokalist Svein André Davidsen.
Paret har laget musikk sammen siden de traff hverandre i 2012, og gjort en rekke konserter, blant annet i konserthuset med Stavanger Symfoniorkester, Stavanger vise- og poesifestival, NRK Rogalands 84/85-serie samt utallige event-jobber.
Våren 2021 slapp de endelig debutalbumet «Sugar Is Fine» som inkluderer den radio-listede singelen «Take Me Higher».
Med Inger Lises klokkeklare stemme og fantastiske formidlingsevne og Svein Andrés rocka røst og magiske tekstunivers, er dette virkelig en power-duo!

22. februar 2020
The Future - A tribute to Leonard Cohen

Historien om "The Future" ble startet, som for mange andre band, ved en tilfeldighet. Jack Rostøl hadde vært i Dublin på konsert med Leonard Cohen i 2012. Så i januar 2013 ringte han til sin gode kamerat fra 70-tallet, Kjell Egil Tungland, og spurte om de skulle forsøke å spille noe av Cohen. De hadde tidligere spilt sammen i flere settinger. Kjell Egil har spilt i flere band, også sammen med Arnt Frode Michaelsen.

Tilfeldighetene ville det slik at den kvelden Jack ringte for å komme sammen for å forsøke seg på Cohen var også Frode der. Kjemi og musikk smeltet sammen og de ble fort enige om å møtes igjen. De første sangene som de forsøkte seg på var «Dance Me To The End Of Love», «Anthem», «So Long, Mariann» og «Hallelujah».

Om høsten skulle Jack, som jo er forfatter, gi ut ny bok, og med det som mål, å spille på lanseringen gikk de i gang med å øve. Konserten på lanseringen gikk bra. Kordamen var operasangeren Kersti Ala Murr, innleid for kvelden. Etter konserten lot ikke forespørslene om opptredener vente på seg. Det ble holdt flere konserter, da med Linda Josdal som kordame. Det ble bl.a. utekonsert på Smiegarden på Undheim, på Vitenfabrikken, Skipper Worse i Stavanger, Hana Idrettslag sitt 40-årsjubileum og på Sandnes Historielag sitt 40-årsjubileum i Sandnes Kulturhus.

Etterhvert syntes Linda Josdal, som er bosatt i Flekkefjord, at avstanden og reisen ble for lang. Hun valgte derfor å slutte. Det var da Kjersti Krogedal Høie gjorde sin entre i bandet. Den første konserten hun var med på var i en fullsatt Hana kirke i januar 2017. Siden har det blitt flere og større opptredener i sør-Rogaland og Agder. Blant annet en utsolgt konsert i Sandnes kulturhus.

11. desember 2019
Stavanger Vocalensemble synger julen inn

I samarbeid med Stavanger Vocalensemble, inviterer vi til huskonsert i julens ånd. Fikk du ikke kjøpt billetter til konsertene deres i Sola ruinkirke? Da har du fremdeles muligheten til å motta en dose julestemning sammen med oss. På grunn av begrenset antall plasser, er billettene kun tilgjengelige som forhåndssalg via Hoopla.

4. oktober 2019
Trio Triola

Trio Triola består av tre profesjonelle musiker som har bosatt seg i Stavanger: Astrid Kallenbach-Gustavson (sopran), Milan Rabrenovic (piano) og Ivana Jasova (fiolin).

7. juni 2019
Lind med utsikt

Lars Lind tar med seg gitarist Rolf Kloster og spiller låter fra sitt eget repertoar, samt en del fine coverlåter. Vi kan love fantastisk stemning!

Lind er et visepoprockorkesterprosjekt fra Rogaland. Tekstforfatter, låtskriver og vokalist Lars Lind er bandets kjerne. Han synger sine egne låter på dialekt, og albumet Akrobat kan dermed fint stå på hylla merket «Stavangerband» dersom det skulle falle i smak.

Albumet Akrobat er en tidskapsel med tekststrofer og musikalske ideer samlet gjennom flere år. Det er derfor vanskelig å sette i bås, fordi musikk er det som sviver i kroppen der og da. Tid, sted og tilstand, formulert med ord og toner av en som liker å uttrykke seg med musikk. For slik er det bare for enkelte, alt er i musikken.

10. november 2018
Trond Ole Paulsen

Trond Ole Paulsen er en av svært få musikere som leverer konserter med lattergaranti. Han har gjort det til sitt varemerke å slentre bekymringsløst langs grensen mellom visesang, stand-up, diktanalyse og konsert.

Lunt, lekkert og løye!

29. september 2018
Operaperler i latterrus

OperaVolume synger opera i en lett og morsom innpakning. Gruppen har siden 2012 servert «opera til folket», til stor glede for mange. Kom og opplev de store klassiske ariene som bringer frem både latter og tårer.

Vi garanterer god stemning og flott musikk!

OperaVolume består av Kersti Ala-Murr (sopran), Wibeke Wetaas (sopran), Nils Erik Steinsbø (baryton) og Friederike Wildschütz (klaver).

2. juni 2018
Velan med utsikt - huskonsert

Vi inviterer til vår andre huskonsert og denne gangen får dere muligheten til å stifte bekjentskap med visesangeren og komponisten Velan. Dette blir en eksklusiv konsert, der publikum vil få mer innsikt i hvordan og hvorfor låtene ble til. Det er en plassbegrensning på 30 gjester så billetter må derfor kjøpes på forhånd, i linken lenger nede på siden.

Geir Flatøe i Stavanger Aftenblad trillet terningkast 5 og skrev følgende om Velan: «En artist av den typen som jeg unner all mulig suksess, men egentlig vil ha for meg selv.»

Velan lager melodiøse, akustiske viser med dyptgående tekster på dialekt.

Første EP ble utgitt i januar 2018, og tittelen «I mitt stille sinne» vil sammen med de tre neste EP-titler representere artistens «univers».

Låtene er skrevet, arrangert, innspilt og produsert av artisten selv, i hans eget hjem i Stavanger. Lytteren inviteres inn i et personlig landskap en kan kjenne seg igjen i og bli berørt av. Denne opplevelsen forsterkes ytterligere når man ser ham på scenen, der også lun humor har en naturlig plass.

Hvis du ønsker, så tar du med noe å drikke. Vi serverer litt snacks til.

Kommer du med bil, så ser vi helst at du parkerer rett nede i sentrum og spaserer den korte veien opp, da det er svært begrenset med parkeringsmuligheter på stedet.

27. April 2018
Operakafé med utsikt

Velkommen til vår første huskonsert!
Inger Torill Søyland Narvesen, sopran
Leif Jone Ølberg, baryton
Sandra Lie, klaver

Vi er stolte over å kunne invitere til vår første huskonsert, med to unge og fantastiske solister!

Konserten koster 200 kr. Det er begrenset antall billetter, så vi tilbyr kun forhåndssalg. Vipps til 480 36 254 (Leif Jone Ølberg) for å sikre plass.

Både Inger Torill og Leif Jone startet sin utdannelse i Stavanger før de dro utenlands for å fortsette studier.
Leif Jone er etablert operasanger i København mens Inger Torill de senere år har jobbet som freelancer, med base i Stuttgart.

God fornøyelse!

Verter for huskonserten: Bente og Thomas Hinna

Arrangør: Hinna Residence