30.05.2024 kl. 19
Fransk aften med Britt-Synnøve Johansen

Denne kvelden får vi besøk av Britt-Synnøve Johansen som i fjor høst gav ut albumet "MØRK SALONG" til veldig fine anmeldelser. I løpet av de siste 20 årene har hun sunget og gitt ut Edith Piaf’s udødelige sanger oversatt til egen karmøydialekt. Hun har også sunget annen dramatisk musikk på egen dialekt: Argentinsk tango produsert av Janove Ottesen, sigøynermusikk med Gjertruds Sigøynerorkester og skummel, spellemannsprisnominert barnemusikk med «Skakke sanger».

Men hele tiden har hun lett etter noen som kunne skrive nye sanger inspirert av den franske chanson-tradisjonen. Sterke, vare, vakre og tidløse melodier som kunne stå til Johansens egne tekster. Tekster fulle av liv, kjærlighet, melankoli og dramatikk. Musikk som kunne stå til hennes stemme, spenne fra det helt sarte til vokalmessige eksplosjoner.

Så møtte hun Ragnvald Wernøe, komponist, arrangør og musiker fra Bergen. Wernøe har skrevet musikken, Johansen tekstene. Sammen har de komponert albumet "MØRK SALONG" med helt nye, norske sanger – men med klare referanser til tidløs, fransk musikk. Britt-Synnøve mener bestemt at det er kortere vei fra Champs-Elysee i Paris til Storhaug i Stavanger enn det kartet påstår. For ikke å snakke om til Austrått i Sandnes! Det tenker hun å overbevise publikum om denne kvelden, både gjennom sine egne sanger og oversatte, franske tradisjonelle chansons.

Tett på publikum-formatet er det beste Britt-Synnøve vet, og hun gleder seg veldig til å dele noen helt nyskrevne sanger med de som tar turen til Hinna Residence denne kvelden.

Piano: Petru Popa

Lytt til Mørk salong her: https://open.spotify.com/album/57QaTBZiX1eAt1dW0OMMcM?si=aNPT3NWoRQmlHsLtGaY7mg

Foto: Håkon Nordvik

05.09.2024 kl. 19
Huskonsert med Randi Tytingvåg Trio

Randi Tytingvåg Trio har skapt et unikt lydbilde inspirert av folk, jazz og visesjangeren. De har jobbet sammen siden 2013 og har turnert jevnlig i Norge, Tyskland og Østerrike. Trioen opptrer på «gamlemåten»; alle tre rundt én mikrofon. Her kommer du tett på musikken og historiefortellingen. Et unikt lite kammerorkester!

Deres nyeste album «Hjem» har mottatt strålende kritikker – både i Norge og i Tyskland. Se mer her: https://www.tytingvaag.no/omtale Randi har skrevet musikken og tekstene har hun skrevet i nært samarbeid med poeten Helge Torvund. Denne gang har de skrevet om lengselen etter å finne veien hjem.

I anledning det nye albumet har Randi skrevet boken «Hjemover.» Hun ville gjerne dele litt mer av historiene bak sangene. Mer av prosessen. Boken tar utgangspunkt i sanglyrikken fra albumet «Hjem». Den kan leses for seg eller som en fordypning i sangene. Helge Torvund er redaktør.

Det vil være mulig å få kjøpt signert album og bok etter konserten.

Randi Tytingvåg - vokal Dag Vagle - gitar, vokal, kor Erlend E. Aasland - tenorgitar, banjo, mandola, kor

www.tytingvaag.no

Foto: Marie von Krogh

KJØP BILLETT

17.10.2024 kl. 19
Astrid Kloster - The High Priestess of Soul - En hyllest til Nina Simone

Astrid Kloster startet som frontfigur i Bergensbaserte Aftenlandet på 90-tallet. De siste 20 årene har hun arbeidet som soloartist med base i Stavanger. Hun har gitt ut flere soloalbum, blant annet det kritikerroste albumet SPOR, som var en hyllest til avdøde venn og kollega Kenneth Sivertsen. Dette gjør nok at mange først og fremst vil forbinde Astrid med visesangeren. Men denne damen synger like gjerne soul, jazz og amerikansk singersongwriterstoff som egen norskspråklig musikk, og det gjør hun med en stor og varm stemme og en særegen formidlingsevne.

Den legendariske afroamerikanske pianisten, sangeren og fyrverkeriet av en artist; Miss Nina Simone eller The high Priestess of Soul, som hun ble kalt, ville fylt 90 år i 2023. Nina Simone var et fargerikt og komplekst menneske, med sterke indre demoner. Hun var et ikon både musikalsk og politisk i årene hun levde og virket. Med sin dype karakteristiske stemme, sin karisma og kraft trollbandt hun publikum. Sammen med bandet sitt har Astrid laget et musikalsk portrett av Nina Simone, der sterke tolkninger av Ninas sanger og historier fra hennes liv flettes sammen.


Bandet består av Idar Hauge på tangenter, Øystein Bru Frantzen på bass og Bjørn Tjøstolvsen på trommer.

Foto: Svein Erik Fylkesnes


KJØP BILLETT