30.05.2024 kl. 19
Fransk aften med Britt-Synnøve Johansen

Denne kvelden får vi besøk av Britt-Synnøve Johansen som i fjor høst gav ut albumet "MØRK SALONG" til veldig fine anmeldelser. I løpet av de siste 20 årene har hun sunget og gitt ut Edith Piaf’s udødelige sanger oversatt til egen karmøydialekt. Hun har også sunget annen dramatisk musikk på egen dialekt: Argentinsk tango produsert av Janove Ottesen, sigøynermusikk med Gjertruds Sigøynerorkester og skummel, spellemannsprisnominert barnemusikk med «Skakke sanger».

Men hele tiden har hun lett etter noen som kunne skrive nye sanger inspirert av den franske chanson-tradisjonen. Sterke, vare, vakre og tidløse melodier som kunne stå til Johansens egne tekster. Tekster fulle av liv, kjærlighet, melankoli og dramatikk. Musikk som kunne stå til hennes stemme, spenne fra det helt sarte til vokalmessige eksplosjoner.

Så møtte hun Ragnvald Wernøe, komponist, arrangør og musiker fra Bergen. Wernøe har skrevet musikken, Johansen tekstene. Sammen har de komponert albumet "MØRK SALONG" med helt nye, norske sanger – men med klare referanser til tidløs, fransk musikk. Britt-Synnøve mener bestemt at det er kortere vei fra Champs-Elysee i Paris til Storhaug i Stavanger enn det kartet påstår. For ikke å snakke om til Austrått i Sandnes! Det tenker hun å overbevise publikum om denne kvelden, både gjennom sine egne sanger og oversatte, franske tradisjonelle chansons.

Tett på publikum-formatet er det beste Britt-Synnøve vet, og hun gleder seg veldig til å dele noen helt nyskrevne sanger med de som tar turen til Hinna Residence denne kvelden.

Piano: Petru Popa

Lytt til Mørk salong her: https://open.spotify.com/album/57QaTBZiX1eAt1dW0OMMcM?si=aNPT3NWoRQmlHsLtGaY7mg

Foto: Håkon Nordvik

05.09.2024 kl. 19
Huskonsert med Randi Tytingvåg Trio

Randi Tytingvåg Trio har skapt et unikt lydbilde inspirert av folk, jazz og visesjangeren. De har jobbet sammen siden 2013 og har turnert jevnlig i Norge, Tyskland og Østerrike. Trioen opptrer på «gamlemåten»; alle tre rundt én mikrofon. Her kommer du tett på musikken og historiefortellingen. Et unikt lite kammerorkester!

Deres nyeste album «Hjem» har mottatt strålende kritikker – både i Norge og i Tyskland. Se mer her: https://www.tytingvaag.no/omtale Randi har skrevet musikken og tekstene har hun skrevet i nært samarbeid med poeten Helge Torvund. Denne gang har de skrevet om lengselen etter å finne veien hjem.

I anledning det nye albumet har Randi skrevet boken «Hjemover.» Hun ville gjerne dele litt mer av historiene bak sangene. Mer av prosessen. Boken tar utgangspunkt i sanglyrikken fra albumet «Hjem». Den kan leses for seg eller som en fordypning i sangene. Helge Torvund er redaktør.

Det vil være mulig å få kjøpt signert album og bok etter konserten.

Randi Tytingvåg - vokal Dag Vagle - gitar, vokal, kor Erlend E. Aasland - tenorgitar, banjo, mandola, kor

www.tytingvaag.no

Foto: Marie von Krogh

KJØP BILLETT